Бисер Дунава и Ђердапа

Велики Штрбац

Велики Штрбац највиши врх Мироча на надморској висини 768м је видиковац са кога се пружа поглед на Дунав у његовом најужем делу, изнад драматичног теснаца ђердапских Казана. Због природних реткости и вредности подручје Великог и Малог Штрпца је у I степену заштите. Има више траса којима се може стићи на Велики Штрбац, најпознатија је маркирана пешачка стаза преко Плоча.

Видиковац
Велики Штрбац

Са 768 м колика је надморска висина Великог Штрпца, највишег врха Мироча, пружа се поглед на Дунав у његовом најужем делу, изнад драматичног теснаца ђердаспких Казана. Зналци кажу да је ово један од најлепших погледа у Србији због спектакуларне Ђердапске клисуре, највеће у Европи, која је „под вашим ногама“ у свом најбољем издању. Испред вас су Карпати, на југу и југозападу Гребен, Дели Јован, Велики крш, непрегледно зелено пространство мирочких шума.

Обавезно свратите

Уколико сте на путу ка овој локацији и треба вам мало одмора, ово су места која препуручујемо. На њима ћете се сигурно лепо одморити и опустити уз врхунску храну, одличну услугу и уживати у предивном погледу на најшири део Дунава.

Shopping Basket