У сарадњи Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде – Републичке дирекције за воде, Туристичке организације општине Велико Градиште, удружења Бисери Источне Србије и ОШ Иво Лола Рибар из Великог Градишта, успешно је реализована радионица на тему: „Дунав – Божанска река“.

Овом радионицом званично су започели Дани Дунава у општини Велико Градиште. Предавач је била Татјана Милорадовић, оснивач удружења „Бисери Источне Србије“, а након успешно спроведеног пројекта „Бисери Дунава и Ђердапа“.

Радионица се састојала из два дела – уводног предавања и мини квиза знања. Велико интересовање наших основаца као и знање из области културног наслеђа Доњег Подунавља допринело је такмичарској атмосфери у учионици.

Кроз интерактивну радионицу наши школарци од предавача као и у међусобној комуникацији, научили су много тога новог и занимљивог, а ми смо открили шта је основцима најзанимљивије и шта би они најрадије посетили.

Међу учесницима радионице имали смо децу која су искусни пецароши, познаваоци праисторије, старог Рима, Отоманске империје, уметности и народног стваралаштва.

Сви су бар једном били у Народном музеју, задужбини Пигози, као и на неком од локалитета са територије Ђердапа. Многе од њих фасцинира природа као и заштита исте, а добро су се показали и у познавању Националних паркова Србије.

Радионица се завршила широким осмехом наших другара из ОШ. Туристичка организација се захваљује ОШ Иво Лола Рибар, Удружењу „Бисери Источне Србије“ као и свим ученицима који су учествовали у радионици.


Radionica - Biseri Dunava i Djerdapa (4)


Radionica - Biseri Dunava i Djerdapa (1)


Radionica - Biseri Dunava i Djerdapa (3)


Radionica - Biseri Dunava i Djerdapa (2)


Radionica - Biseri Dunava i Djerdapa (5)


Radionica - Biseri Dunava i Djerdapa (6)


Radionica - Biseri Dunava i Djerdapa (7)


Radionica - Biseri Dunava i Djerdapa (8)

Share this news

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Other news

Shopping Basket