Priznanje za najuspešniju prezentaciju na Sajmu turizma u Kragujevcu

Sa ponosom možemo da izjavimo da smo se kao udruženje predstavili na najbolji mogući način na 11. Međunarodnom sajmu turizma u Kragujevcu i da smo zajedničkim naporima turističkih aktera iz privatnog i javnog sektora iz Požarevca, Velikog Gradišta, Golupca, Majdanpeka, Kladova, Negotina i Nacionalnog parka Đerdap u prezentaciji destinacije Donje Podunavlje nagrađeni su priznanjem.

Atrakcije ove destinaciji, računajući i prirodnu i kulturnu baštinu, turistička ponuda, smeštajni i ugostiteljski kapaciteti na moderan način i uz korišćenje novih idejnih rešenja predstavljeni su u štampanim višejezičnim materijalima, promotivnom filmu i na sajtu Biseri Dunava i Đerdapa. Restorani „Vila Jelena 012“ iz Požarevca i „Kasina kod Ajduka“, kao i „Eskom“ i Pivnica “N&D” iz Velikog Gradišta prikazali su na Šumadija sajmu deo bogate gastronomske ponude Donjeg Podunavlja tokom zvanične prezentacije projekta „Biseri Dunava i Đerdapa“ koji je finansijski podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Prema oceni stručnog žirija, činili su ga predstavnici Turističke organizacije Srbije, Šumadija sajma i Gradske turističke organizacije Kragujevac prezentacija „Bisera Dunava i Đerdapa“ izdvojila se na ovogodišnjem sajmu, stoga je više nego zasluženo dobila prvu nagradu za najuspešniju prezentaciju na 11. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma održanom od 22. do 24. novembra 2019. godine u Kragujevcu.

Inače, na ovogodišnjem sajmu turizma u Kragujevcu predstavilo se više od 100 nacionalnih, regionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i po prvi put iz Mađarske.

podelite vest

Ostale vesti